Olej rycynowy pozyskiwany jest z nasion rącznika pospolitego w procesie wytłaczania na zimno dlatego zachowuje wszystkie właściwości kosmetyczne.Ricinus communis rośnie w Indii, krajach śródziemnomorskich, Południowej Afryce.Produkt posiada certyfikat organizacji Soil Association.
Olej rycynowy jest bogaty w kwasy tłuszczowe, posiada wygładzające, zmiękczające oraz ochronne właściwości w stosunku do naskórka, a szczególności włosów, poprawia nawilżenie skóry. Zawarty w oleju rycynowym kwas rycynolowy posiada właściwości antybakteryjne, które można z powodzeniem wykorzystać w pielęgnacji cery trądzikowej. Wykazuje wysokie powinowactwo do keratyny, stymuluje wzrost włosów. Stosowany jako odżywka do rzęs i brwi.
Zastosowanie produktu:
* dodatek do gotowych kosmetyków (porcję kremu, balsamu, odżywki lub szamponu nałożyć w zagłębienie dłoni, dodać do tego niewielką ilość oleju całość wymieszać na jednolitą emulsję, nałożyć na skórę i dokładnie wmasować lub wklepać,
* olej można stosować bezpośrednio na skórę twarzy, ciała, włosy oraz paznokcie
* jako pielęgnacyjny olejek do twarzy stosowany samodzielnie (odrobinę olejku rozgrzej między palcami i aplikuj na lekko wilgotną skórę twarzy, szyi, dekoltu oraz okolice oczu, delikatnie wklepując),
* jako dwufazowy nawilżacz w połączeniu z wybranym żelem hialuronowym (nałożyć na zagłębienie dłoni porcję Żelu hialuronowego, dodać kilka kropli olejku, zmieszać palcami na jednolitą masę i nakładać opuszkami palców, delikatnie masując i wklepując w skórę. Stosunek fazy olejowej do żelowej reguluje się w zależności od potrzeb i rodzaju cery. W przypadku cery tłustej dodajemy mniejszą ilość olejku, w przypadku cery suchej większą ilość olejku),
* jako olejek pielęgnujący końcówki włosów, odpowiedni do stosowania zarówno na suche i mokre włosy, bez spłukiwania (nabrać odrobinę oleju, rozgrzać i rozetrzeć między palcami, następnie wmasować w końce włosów, nie spłukiwać). Używaj olejku oszczędnie, aby nie przetłuścić i zbytnio nie obciążyć włosów,
* jako maska do włosów, stosowana przed umyciem (w suche, nieumyte jeszcze włosy i skórę głowy wmasować olej, zawinąć włosy w foliowy czepek i/lub ręcznik, trzymać na włosach przez ok. półgodziny do godziny i następnie umyć włosy szamponem),
* jako olejek pielęgnujący, wcierany w zniszczoną skórę rąk i paznokcie
* jako dodatek do wzbogacenia porcji maseczek w proszku
* do demakijażu twarzy metodą OCM
* olejek do pięlęgnacji brody
W zależności od partii zakrętka występuje w kolorze złotym lub czarnym. Nie ma możliwości wyboru koloru.
Olej rycynowy 100 ml
7,30 zł Pierwotna cena wynosiła: 7,30 zł.6,90 złAktualna cena wynosi: 6,90 zł.
SKU: SKUCV6VYyWm6z
Kategorii: Kosmetyki Naturalne, Kosmetyki Naturalne, Oleje Do Pielęgnacji, Pielęgnacja, Pielęgnacja Ciała, Sprawdź
Znacznik: BIOCOSMETICS
Marka: BIOCOSMETICS
100ml
110g
Napisz pierwszą opinię o „Olej rycynowy 100 ml” Anuluj pisanie odpowiedzi
Podobne produkty
Demakijaż I Oczyszczanie
Pure Clean Micellar Biphase Water dwufazowa woda micelarna 200ml
21,86 zł
Kosmetyki Do Kąpieli
14,20 zł
Promocja!
Promocja!
Kosmetyki Do Kąpieli
Promocja!
Kosmetyki Do Kąpieli
Promocja!
Kosmetyki Do Kąpieli
Orange & Avocado Oil Care Shower pielęgnujący żel pod prysznic 500ml
17,85 zł
Promocja!
Kosmetyki Do Kąpieli
Kremy Do Twarzy
131,00 zł
Promocja!
Kosmetyki Do Kąpieli
29,16 zł
Promocja!
Kosmetyki Do Kąpieli
25,15 zł
Promocja!
Kosmetyki Do Kąpieli
Odżywczy żel pod prysznic z mleczkiem migdałowym i lotosem 500ml
Kosmetyki Do Kąpieli
17,85 zł
Kosmetyki Do Kąpieli
18,21 zł





Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.